/* write your JavaScript code here */

ΥΓΙΗ ΜΑΛΛΙΑ

«Για εμάς προέχει η υγεία των μαλλιών σας».
Αυτή η απλή φράση εμπεριέχει τις αρχές πάνω στην οποία βασίζεται η φιλοσοφία του Freestyle.Στα Freestyle θα σας συμβουλέψουμε όσον αφορά στο κούρεμα, χρώμα και στυλ που σας ταιριάζει καλύτερα, ενώ παράλληλα θα έχουμε βεβαιωθεί ότι τα μαλλιά σας θα παραμείνουν υγιής.

Σύμφωνα με αυτή την αρχή, λέμε ναι στην αισθητική παρέμβαση στα μαλλιά μας και στις τεχνικές  εργασίες, όπως είναι οι ανταύγειες και η περμανάντ. Όμως λέμε κατηγορηματικά όχι σε  συστατικά και τεχνικές που καταστρέφουν τα μαλλιά,  όπως η αμμωνία και το ντεκαπάζ. Αυτό είναι ο λόγος που προτείνουμε τη βαφή, μόνο ως έσχατη λύση, για μια γυναίκα που έχει πολλά λευκά μαλλιά, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να καλύψει για αισθητικούς ή ψυχολογικούς λόγους. Αντίθετα, σε γυναίκες χωρίς μεγάλο πρόβλημα λευκών μαλλιών συνιστούμε semipermanent color, ένα προϊόν με μικρή ποσότητα αμμωνίας, που δίνει λάμψη, αφού δεν διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα της τρίχας.
Σε κάθε περίπτωση κανείς από τους ανθρώπους μας δεν θα κάνει καμιά τεχνική εργασία, εάν η κατάσταση των μαλλιών της πελάτισσας δεν το επιτρέπει.

Θεραπείες

Για να βοηθήσουμε τις πελάτισσες μας να διατηρήσουν τα μαλλιά τους υγειή τις προτρέπουμε να μην ξεχνούν τις ειδικές θεραπείες με λάδια και μάσκες. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που κρατά στην Ελλάδα πάνω από έξι μήνες, ο ήλιος, η θάλασσα, το decapage αδυνατίζουν και καταστρέφουν τα μαλλιά. Το Freestyle δεν υπόσχεται μόνο ποιότητα, αλλά διαθέτει υπευθυνότητα απέναντι στις πελάτισσες του. Θεωρούμε χρέος μας να συνιστούμε μια σωστή κουπ για γερά μαλλιά. Ένα ακόμη σημείο που μας κάνει να διαφέρουμε από τα άλλα κομμωτήρια είναι ότι διαλέγουμε τα καλύτερα  προιόντα, από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου. Έτσι μπορούμε να εγγυηθούμε για το σωστό αποτέλεσμα.

Περμανάντ

Οι Ελληνίδες, ως Μεσογειακές, συνήθως έχουν πιο σκληρή και  ανθεκτική τρίχα από τις Βορειοευρωπαίες, με αποτέλεσμα η περμανάντ να δίνει μια εντύπωση δυσκαμψίας. Γι‘ αυτό το λόγο χρησιμοποιούμε 100% μη όξινα προιόντα, που είναι πιο μαλακά και ευγενικά με τα μαλλιά, χωρίς να διεισδύουν στα βαθιά στρώματα της τρίχας.
Σύμφωνα με τις αρχές του  Vidal Sassoon απαγορεύεται να κάνεις δεύτερη περμανάντ στις άκρες των μαλλιών που έχουν ακόμη υπολλείματα από την προηγούμενη.  Για να αποφύγουμε τη φθορά χρησιμοποιούμε σελλοφάν για να γίνει η περμανάντ, μόνο στις ρίζες. Η  περμανάντ στη ρίζα είναι μια επαναστατική μέθοδος, που εφηύρε ο  Tac Selassie, για να δίνει τον απαιτούμενο όγκο στα μαλλιά και το κατάλληλο μέγεθος στις μπούκλες, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι άκρες από το φάρμακο. Αυτή η μέθοδος είναι σωτήρια και αποτελεσματική κυρίως στα λεπτά και άτονα μαλλιά. Αντίθετα, η περμανάντ που εφαρμόζεται με τον κλασικό τρόπο, δηλαδή από τη ρίζα στην άκρη, έχει σαν αποτέλεσμα φριζαρισμένες άκρες, γεμάτες ψαλίδα. 

Ανταύγειες

Στο Freestyle συνιστούμε στις πελάτισσες να προτιμούν ανταύγειες σε αποχρώσεις, πολύ κοντά στο φυσικό τους χρώμα, ένα ή δύο τόνους πιο ανοιχτό.  Χρησιμοποιούμε ασημόχαρτο ανάμεσα στις τούφες και κεντάμε τις  λεπτές, σαν κλωστές ανταύγειες μόνο στη ρίζα των μαλλιών. Αυτή η διαδικασία μπορεί να παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα μοιάζει τελείως φυσικό.
Σε λίγες περιπτώσεις  χρησιμοποιούμε ντεκαπάζ, γιατί ξεβάφει το φυσικό χρώμα και καταστρέφει τελείως την τρίχα, ιδιαίτερα στην Ελλάδα.  Η δύναμη του ήλιου ανοίγει το χρώμα τουλάχιστον δύο τόνους.
Τελευταία, αφού η μόδα το προτείνει, κάνουμε και φαρδιές ανταύγειες σε πελάτισσες που δεν διστάζουν να το τολμήσουν.

Όγκος στη ρίζα

Ο Tac Selassie πιστεύει πως η γυναίκα του σήμερα είναι τόσο πολυάσχολη που δεν έχει το χρόνο να επισκέπτεται το κομμωτήριο πολλές φορές την εβδομάδα. Παράλληλα όμως πρέπει να είναι πάντα περιποιημένη. Έτσι,  καθιέρωσε μια μοναδική πατέντα, που έκανε το Freestyle διάσημο,  έναν νέο τρόπο στο χτένισμα, για να επιτύχει τη μέγιστη διάρκειά του. Με άλλα  λόγια νικήσαμε το νόμο της βαρύτητας. Γι’ αυτό, όταν σας ρωτήσουμε «θέλετε να σηκώσετε ρίζα;» απαντήστε μας ανεπιφύλακτα ναι!